luni, 17 august 2009

Adaptor de la rece la cald [ex.periment]

...


Vantul puternic de vara din buzunarele mele de la pantalonii aia crem mi-a zburat orice dorinta de a avea febletea de obiectiv de 50mm pentru DSLR-ul pe care inca nu-l am, dar pe care il imprumut din stanga si din dreapta fara rusine. Drept urmare, m-am reorientat catre zone mai calduroase, cu aceasi pantaloni pe mine, unde am gasit, aproape pe jos, adaptorul minune care cica ma lasa pe mine sa-mi pun obiectivul, de acelasi calibru de 50mm, de la batranul Zenit pe mult mai tanarul Canon. Mi-am zis "super!".


Prima imagine alba. "Ce.....zmeu' meu!?". A doua. A treia. La fel. ?!?!?. "Aaaa...ce bou is! Expunerea!". [Pentru astia novice, ca si mine, "expunerea" e rotita aia de pe aparatele foto pe care tot trebuie s-o invarti pana liniuta aia de pe ecran e la jumatate; poate sa fie si mai la stanga sau mai la dreapta, dar aia-i pentru profesionisti].
Si cum nu toate-n lumea asta sunt roz, ma loveste manual peste ceafa, preventiv [cam cum facea tata cand eram mic], focusul. [Pentru astia novice, ca si mine, "focusul" e luminita aia mica verde care apare pe ecran cand apesi declansatorul]. No, numai ca acum nu-mi apare nimic, iar focusul in cazul de fata s-a transformat din luminita verde in inelul ala de pe obiectiv . . . mare cat inima unui menestrel retras in glorie, pregatit parca sa infrunte viata.


Rezultatele au fost coplesitoare:
- aproximativ 413 de cadre trase;
- aproximativ 332 de cadre anulate pe motiv de "subiect nefocalizat";
- aproximativ 57 de cadre anulate pe motiv de "sub/supra expunere";
- aproximativ 17 de cadre anulate pe motiv de "pozitie nenaturala a subiectului";
- aproximativ 7 cadre postate.


Concluzile sunt dure:
- pentru experimente ai nevoie de rabdare!!! de perseverenta, curaj si de rabdare!


Nu stiu daca ati inteles mare lucru din ce-am scris. Mai bine va povesteam despre primul meu accident rutier! :)

4 comentarii:

Unknown 18 august 2009 la 10:23  

Pe ce site ai postat pozele si ai primit comentariile alea ?

Unknown 18 august 2009 la 10:25  

Din pacate, focalizarea manuala cu un 50mm este extrem de grea. Iti trebuie multa munca cu acest obiectiv. Din fericire, la obiectivele noi aceasta se face automat, astfel ca macar focalizarea sa se faca corect. Si nici macar atunci nu esti 100% sigur.

Anonim 18 august 2009 la 13:11  

capturi foarte frumoase si model tzutz. dar parca ii sta mai bine modelului imbinat cu cadrul, ca in primele 2 poze, magnifice de altfel. mi-ar fi placut sa o vad in restul si facand contact cu zidul din background, prin atingere sau prin relationare la el cumva. chiar daca sia e mai street_fighter_mode, are atitudinea aia de screw you care s-ar putea imbina frumos cu chestiile alea din fundal. ma gandesc ca asta ai vrut sa obtii de la ele. plm sti
sal
:*
tzane-o tot asa
ex-concetateanu anonim

vali.turean 18 august 2009 la 13:50  

Dragos, comentariile alea nu sunt decat autoironii :P. Intr-adevar e bataie mare de cap cu focusul manual, mai ales ca in multe cadre nu-ti dai seama daca e focalizat corect sau nu decat dupa ce le descarci. Si totusi, imi place sa ma chinui, mai ales daca stiu ca voi scoate in cele din urma rezultatele pe care le doream.

De abia astept sa experimentez si cu un 50mm cu autofocus.

ex.concetateanule :), pe langa lupta proprie cu obiectivul, am dus una in paralel si cu expresivitatea modelului, desi sia e tzutz, n-ar fi facut, cu siguranta, o cariera in actorie.

  © Blogger template Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP